Избор на подходящ хастар. Варианти, решения

Ако някога сте се шили сако, вие вероятно сте си казали: „Вижте този хастар!“
Добавянето на интересна подплата добавя малко шик към вашата дреха, но понякога изборът не е така лесен.

blue-jacket-2

Каквато и да е дрехата, подплата служи за много цели: създаване на непрозрачност, довършвайки отвътре добре или да помогне на дрехата да се плъзга по тялото или по други дрехи.
Е, как да изберете най-добрият подплата плат за вашия проект? Има много възможности в магазините за плат, но това не прави задачата по-лесна. Ето и някои от най-добрите варианти за хастар:
ambience-rayon
Вискозен хастар
Известен като bemberg коприна, е перфектният избор за много различни случаи, вариращи от връхни дрехи до рокли, поли или панталони. Предлага се в широка гама от цветове, дишащ, антистатичен, пада добреи добавя копринено плъзгане към дрехите на разумна цена.

full_9754_181494_MyLittleFrenchJacket_1

Копринен хастар
Различните видове копринени тъкани дават фантастични възможности за подплатяване на дрехите. Изборът на цветове е безкраен и усещането винаги е луксозно. Коприната е страхотна на допир, а и добавя на дрехите ви дизайнерско „докосване“. Китайската коприна в сплитка лито е лека, и е перфектен избор за леките облекла. Шантунгът може да добави малко структура и опора на една дреха, и изглежда страхотно, като ватирана.

printed-poly

Печатани хастари
Дали полиестер, памук, вискоза или коприна, принтираните хастари са забавни и дават настроение. Някои платове са с перфектно тегло за хастар, като са и икономичен вариант за използване. Важното е да изпълнява основните изисквания за подплатата.

cotton-voile
Хастар от памучен воал
Леките памучни тъкани имат много имена: муселин, батиста или воал. Измежду тях може да намерите някой идеален за лятна рокля. Всички те са с различно теглото и прозрачност, което ги прави перфектни при за избор за детски и връхни дрехи, рокли, корсажи или други, които искате не само да дишат, но и да са лесни за поддръжка. Не забравяйте предварително да го изперете и изгладите, защто има вероятност доста да се свие, както и всеки друг памучен плат.

knit-linings
Трикотажен хастар
Плетивата са удобни и лесни за носене и шиене. Тук съветът е да потърсите трика предназначени за танцови облекла. Всъщност, това само в случай че не намерите истински трикотажен хастар. Трикотажните хастари са страхотни за рокли или връхни дрехи, спортни якета. В допълнение те осигуряват ефект на приплъзване. Найлон или найлон / ликра са най-популярните комбинации за състав. Често пъти се срещат и по-непретенциозни полиестерни матери. Тези плетени хастари се произвеждат най-вече в неутрални цветове като слонова кост, бежово, бяло или черно.

full_4499_135784_GreenTweedALineSkirt_4 satin-linings

Сатенен хастар
Сатенените хастари могат да бъдат намерени в различни състави -от вискоза до коприна. A креп сатен има добро тегло и е идеален за добавяне на малко обем на връхни дрехи. В допълнение към основните, неутрални цветове, има голямо изобилие от пастелни или ярки цветове, за да добавите цветна поанта, на топлото си зимно палто, например.