Полу-охастарени (half-lined) сака

Често обсъждана тема при закупуване на костюм, спортно яке или блейзър е въпросът за хастара на сакото. Повечето мъже дори не осъзнават, че имат възможност да избират. 

Въпросът е – кой тип яке е по-добре – с хастар или без? Тъй като и в двата случая има  предимства и недостатъци – отговорът не е ясен.

Вместо това въпросът трябва да бъде: Кой стил на сака – с хастар или без, е най-подходящ за Вашите индивидуални нужди, за Вашия стил?
Едва ли ще изненадаме някого с новината, че в последните 2-3 сезона в много редки случаи можехме да срещнем в популярната мода сака с цял хастар. Повечето марки заложиха на т.нар. полу-охастарени модели, които съвсем естествено се настаниха по гардеробите ни. Това, съвсем естествено се случва в ежедневната мода, но интересното е, че този път доста имена от висшата мода също подеха тренда и направиха колекции с полу-охастарени модели. В тази връзка, хастарът стана много фенси, много значим като част от цялостния дизайн. Малко, но забележим. Тази тенденция отвори вратите на много различни и дори необичайни материи, които по традиция не се използват като хастар. Все по често се срещат 100% памук, поплини, странни технически тъкани… Какво ли ни очаква догодина? Нямаме търпение да разберем, защото сме подготвени за всичко 🙂