Vister – вискоза/полиестер. Защо големите го предпочитат?

 

Когато преди няколко години се заговори за криза в производството на вискозни хастари всички погледи бяха насочени към новия собственик на ЕНКА. Очакваният бяха след първоначалните трудности качеството да се стабилизира до традиционните високи стандарти. Това, обаче не се случи… Проблеми с качеството на вискозните хастари имат почти всички големи фирми, познати от десетилития – еталон за традиция и качество. Така се стига до търсене на алтернативи за производството му.
Vister е запазена марка на Текстилия-Полша. Това е търговско наименование на хастар, произведен от vi/pl прежда (вискоза/полиестер), като полиестера служи за основа, а вискозата е изпредена около него. Така преждата успява да съчетае физико-механичните характеристики на полиестера като същевременно добавя благородния опип и усещане върху кожата на вискозата, запазвайки възможността за свободно преминаване на въздух.
Финалният резултат е впечатляващ и въз основа на високотехнологичния финишинг, възможен единствено в производството на Текстилия в Корея. Чрез него се намаляват повърхностните напрежения, редуцират се късите влакна, което добавя блясък на външен вид, мекота на опипа и изключителна драпируемост. Ако се върнем и на полиестерната основа получаваме материал лесен за работа, с намалена мачкаемост.
Предлага се във варианти туил, добби туил, жакард, като стандартните цветови варианти са би-колорни.
Добби туил десените комбинират класическите райета в различни дебелини, различни видове точки, оксфорд каре и т.н.
Голяма част от цветовете се поддуржат на склад и са на разположение за експресна доставка.
Всички тези параметри правят Vister хастарът предпочитан материал за производство на мъжка конфекция от много големи световни компании.

Вашият коментар